Anasayfa


     Personel Devam Kontrol Sistemi Maaş Hesaplama Programı PDKS Programı

   
Ürün Kodu : PEKSAN PDKS
Üretici : PEKSAN
Ürün Özellikleri
Personel Devam Kontrol Sistemi Programı
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar



PERSONEL DEVAM KONTROL SİSTEMİ PROGRAM ÖZELLİKLERİ

 

Programın tamamı Türkçe olup kullanımı kolaydır 
Her türlü çalışma sistemine uygun olup esnek bir yapıya sahiptir. 
Tüm işletim sistemlerine uyumludur.(Xp,Wista,Win7,Win8) 
Programda güvenlik ön planda tutulmuş olup üç farklı yedekleme sistemi vardır 
İşten ayrılan personelleri silmediğiniz sürece, arka planda kalarak istenildiğinde tüm bilgilerine ulaşılabilir. 
Rapor dizaynları firmanıza göre düzenlenebilir 
Program çok kullanıcılı çalışabilir her kullanıcıya yetkilendirme yapılabilir 
Her türlü bordro programı ve özel yazılımlara aktarım yapılabilir 
Personel giriş yapmayı unuttuğunda elle giriş eklenebilir. 
Avans ,Agi,Banka,Yol,Yemek paraları programa tanımlama yapılabilir 
Üç daha fazla mesai istenildiği oranda tanımlanabilir 
Hesaplamalarda yuvarlama imkanı vardır 
Geç kalmalara ve Devamsızlıklara ceza uygulanabilir 
Birden fazla Şirket oluşturulabilir 
Çoklu giriş çıkış yapılabilir 
Aylık 225 saat günlük 9 saat sistemi ile çalışma yapılabilir 
Üst üste okutma yapıldığında ilk okutma giriş sonraki sistem tarafından pasifize edilir 
Her türlü vardıya çalışmasına uygundur 
Personel sayısında sınırlama yoktur 
Toplu ve Kişisel raporlar alınabilir



Pdks Programı / Personel Takip Sistemi

Personele dağıtılan kimlik kartları yada parmak izi , yüz tanıma cihazlarında verilen ID numaraları  kullanılarak belirli lokasyonlara yerleştirilen okuyucu cihazlar aracılığı ile personel  giriş çıkış hareketlerinin tümünün kontrol ve takibinin yapılmasıdır. Bu hareketlerin Firmanın çalışma prensiplerine göre parametrik olarak ayarlanmasına imkan veren PDKS sistemi modüler yapısı ile ihtiyaçlarınızı karşılayan entegre bir yapı oluşturmanızı sağlar. 



Pdks Sistemi nasıl çalışır?

Sistem, personel giriş çıkış noktalarına kurulacak bir veri toplama terminali ve üzerinde çalışan bilgi toplama yazılımı ile bu terminale bağlı bir PC üzerinde çalışan ve toplanan bilgileri değerlendirerek bordroya esas teşkil eden puantaj değerlerini hesaplayan PDKS yazılımı ve Parmak izi okuyucudan oluşmaktadır.. Parmak izleri giriş-çıkış anında personel tarafından parmak izi okuyucu terminallere okutulmasıyla hareketler terminaller üzerinde toplanır. Terminaller üzerinde toplanan bilgiler On-line ya da Off-line olarak PDKS programına aktarılır. Terminaldeki bilgilerin PC’ ye aktarımı esnasında elektrik kesintisi olsa dahi terminal ve PC üzerinde haberleşmeyi sağlayan iletişim protokolü sayesinde veri kaybı yaşanmaz. Giriş-çıkış bilgileri PC üzerindeki PDKS programına aktarıldıktan sonra değerlendirme programı devreye girer. Program şirketin çalışma prensipleri ve vardiya yapısına göre, personel hareketlerini değerlendirerek bordroya temel teşkil edecek puantaj bilgilerini hesaplar, her düzey kullanıcı için analiz ve istatiksel raporlar üretir. Eğer istenirse puantaj bilgilerini işletmenin kullandığı bordro programına otomatik olarak transfer eder. 



Personel Bilgileri

Her personel için sicil no bazında takip edilen bir bilgi kartonu açılır. Bu bölümde insan kaynakları ürününün temel yapısını oluşturan çalışma,izin,kimlik,kişisel,adres,eğitim,giysi,ücret,düşünceler vb. benzer birçok bilgiler detaylı olarak takip edilir. Kişinin eski çalışma saatleri arşivlenerek saklanabilir, istenildiğinde kullanılabilir. Kadro ,meslek eğitim departman gibi bilgilerin bir kodlama sistemi altında takip edilmesi sayesinde firmada çalışan personel hakkında her türlü istatistiki bilgi alınabilir. 



Çalışma Türleri

Bu alan firmanın bordroda kullandığı esas başlıkların yani örnek olarak normal çalışma ,devamsızlık,fazla mesai,yıllık izin vb. birçok tanımlamanın sınırsız bir şekilde yapıldığı ve o tanımlamalarında birbirleri arasında dağılımların yapıldığı bölümdür. Puantaj hesaplaması sonrası çıkacak küsurlu rakamların Örnek: 00:41 – 05:43 – 01:14 gibi aşağı yada yukarı yuvarlama işlemine tabi olup olmadığının tanımlamasının yapıldığı alandır. Tanımlamalar esnasında bu kısmın özellikle doğru girilmesi gerekmektedir. 



Vardiyalar

Genel olarak 3 tip aktif vardiya tipi, 1 adet de serbest vardiya tanımı vardır. Bunları örnekle kısaca anlatırsak. 1- GG yani Günü Gününe çalışma. Bu vardiya tipinde 00:00:01 ile 23:59:59 arası bir tam gündür ve bu saat aralığında çalışacak kişilerin hangi saatlerinin Normal Çalışma veya Fazla Mesai olarak tanımlandığı alandır. Her vardiya için ayrı ayrı Erken Giriş, Geç Gelme,Erken Çıkış ve Geç Çıkış Toleransları bu alandan tanımlanır. Örnek: 
Bir 08:00-18:00 çalışmasını örnekle anlatmış olursak yeterli olacaktır.
00:00 – 08:00 Fazla Mesai
08:00 – 10:00 Normal Çalışma
10:00 – 10:15 Çay Molası
10:15 – 12:00 Normal Çalışma
12:00 – 13:00 Yemek
13:00 – 15:00 Normal Çalışma
15:00 – 15:15 Çay Molası
15:15 – 18:00 Normal Çalışma
18:00 – 20:00 Fazla Mesai
20:00 – 20:30 Mesai Yemek Molası
20:30 – 00:00 Fazla Mesai
2- -G yani bir önceki güne çalışma. Bu vardiya tipinde 07:00:01 ile 06:59:59 ( 08:00:01 ile 07:59:59 ) vb. arası bir tam gündür ve bu saat aralığında çalışacak kişilerin hangi saatlerinin Normal Çalışma veya Fazla Mesai olarak tanımlandığı alandır. Örnek:
Bir 07:00 15:00 çalışmasını örnekle anlatmış olursak yeterli olacaktır.
07:00 – 12:00 Normal Çalışma
12:00 – 12:30 Yemek
12:30 – 15:00 Normal Çalışma
15:00 – 07:00 Fazla Mesai
Bu tip çalışmada firmanın güne başlangıç saatini 07:00 olarak ele alırsak. Pazartesi sabah 07:00 ile Salı günü sabah 07:00’ a kadar olan süre 1 gündür. Ve bu zaman aralığında yapılan çalışma bir sonraki güne de sarkmış olsa dahi Pazartesi günü çalışması ve yapılan fazla çalışma Pazartesi mesaisi olarak değerlendirilir. 3- +G yani bir sonraki güne çalışma. Bu vardiya tipinde 23:00 ile 06:59:59 ( Pazar 23:00 ile Pazartesi 22:59:59 ) vb. arası bir tam gündür ve bu saat aralığında çalışacak kişilerin hangi saatlerinin Normal Çalışma veya Fazla Mesai olarak tanımlandığı alandır. Örnek:
Bir 23:00 07:00 çalışmasını örnekle anlatmış olursak yeterli olacaktır.
23:00 – 03:00 Normal Çalışma
03:00 – 03:30 Yemek
03:30 – 07:00 Normal Çalışma
07:00 – 23:00 Fazla Mesai
Bu tip çalışmada firmanın güne başlangıç saatini 23:00 olarak ele alırsak. Pazar gece 23:00 ile Pazartesi gece 23:00’ a kadar olan süre 1 gündür. Ve bu zaman aralığında yapılan çalışma başlangıç saati bir önceki günden başlamış olsa dahi Pazartesi günü çalışması ve yapılan fazla çalışma Pazartesi mesaisi olarak değerlendirilir.   

 

Hafta Tatili Kesinti Parametresi

Bu parametre iş kanunda da belirtildiği gibi Hafta içi devamsızlık yapan bir personelin Hafta sonu hak ediş günün kesilmesi ile ilgilidir. Burada özellikle bilinmesi gereken durum şudur ki Eğer hafta sonu fazla mesai yapmış ise program mesaisi ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan sadece hak ediş gününü düşerek ve mesaisini işlemine sokar devam eder. Esnek yapısı sayesinde gerek gören firmalar bu parametreyi kendi yapılarına göre tanımlama yaparak bu işlemi devreye sokabilir. 



Hareketler

Personelin giriş-çıkış hareketleri terminalden gelen bilgilerle indekslenir ve okutulan kartın giriş veya çıkış olduğu program tarafından otomatik olarak belirlenir. Hatalı veya eksik kart okumalar belirlenerek kullanıcı uyarılır. Yetkiler çerçevesinde elle veya toplu hareket oluşturma,hareket kaydı değiştirebilme mümkündür. 



Puantaj

Günlük ,Haftalık yada Aylık hesaplama yapılabilinir. Bu kısım tamamen kullanıcının kontrolüne bırakılmış esnek bir ekrandır. Bu ekranda kişilerin Giriş-Çıkış saatleri içinde ve dışındaki çalışma dağılımlarının Normal çalışma, Devamsızlık ,Mesai,İzin vb. değerlerinin görüleceği ekrandır. Puantaj hesaplatıldıktan sonra gelecek ekranda Personelin Postası,Vardiyası,Günlük izni,Saatlik izni ve Giriş-Çıkış ları üzerinde herhangi bir ekrana geçiş değişiklik yapmak mümkündür. Yapılan mesainin gerçekten doğru olup olmadığı mesai onay kağıdından tespit edilerek bu ekrandan Onay’lama ile firmanın fazla ödeme yapması engellenmiş olur. 



Listeler

Çokça kullanılan genel listelerden oluşan standart listelerin dışında , kişilerin kendi istekleri doğrultusunda oluşturabileceği puantaj ile ilgili esnek raporlama imkanı vardır. Tüm raporlama ekranlarında filtreleme kullanıcıya bırakılmıştır. Tüm listelerde network üzerindeki herhangi bir yazıcıyı seçebilme imkanı vardır. Dökümler ekrana,yazıcı,Excel,word,html,txt veya mail olarak alınabilir. 



Çoklu Firma

Aynı anda birden fazla firma bazında çalışma olanağı vardır ve çalışılan firmalar arasında entegrasyon ve bilgi bütünlüğü sağlanır. Bir firmaya ait bilgiler diğer firmaya kopyalanabilir. Yetki tanımları ve Güvenlik tüm kullanıcılar için şifre ve yetki tanımları yapılabilir. Yetki ve kullanıcı tanımlarını sadece ADMIN yetkisine sahip kişi yapabilir.






 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj